Wedstrijdregelmenten Koppeltijdrit

Inschrijven: Inschrijven kan alleen via de website www.wielerrondevanabbenbroek.nl onder het kopje koppeltijdrit 2020/ inschrijfformulier. Het inschrijfgeld voor de heren en dames is € 22,50 per koppel. Jongens en meisjes categorie 1 tot en met 4 is dit € 12,50 per koppel. Inschrijven kan tot vrijdagavond 10 juli 20.00 uur Voor vragen over de koppeltijdrit kunt u contact opnemen met

Piet van Hulst. E-mailadres: koppelltijdrit-abbenbroek@hotmail.com

Bonificatiesysteem: Is waarbij de deelnemer een aantal seconden bonificatie krijgt welke van de totaaltijd wordt afgetrokken, dit wordt bepaald door het jaar waarin de deelnemer is geboren. In het aparte bonificatiesysteem staan de exacte bonificaties vermeld die gehanteerd zullen worden.

Categorieën / Prijzen:
Categorie 1 rijden 1 ronde; er zijn 6 prijzen beschikbaar
Jeugd, jongens KNWU cat. 0 t/m 4 2009 – 2014 en meisjes KNWU cat. 0 t/m 5 2008 – 2014
Categorie 2 rijden 2 ronden; er zijn 6 prijzen beschikbaar
Jeugd, jongens KNWU cat. 5 t/m 7 2006 – 2008 en meisjes KNWU cat. 6 t/m 7 2006 – 2008
Categorie 3 rijden 3 ronden; er zijn 3 prijzen beschikbaar
Nieuwelingen/junioren jongens 2002 – 2005
Categorie 4 rijden 3 ronden; er zijn 3 prijzen beschikbaar
Nieuwelingen/junioren meisjes 2002 – 2005
Categorie 5 rijden 3 ronden; er zijn 5 prijzen beschikbaar
Dames, tot en met 2001
Categorie 6 rijden 3 ronden; er zijn 5 prijzen beschikbaar
Heren, tot en met 2001
Categorie 7 rijden 2 ronden; er zijn 5 prijzen beschikbaar
Heren, dames, jongens en meisjes alle leeftijden ID-Cycling

Voor de snelste (netto) tijd (zonder bonificatie) over 3 ronden is er de wisselbeker, zowel voor de volledige herenkoppels als voor de volledige dameskoppel.

Tijdwaarneming:
– De tijdrit wordt verreden met een tijdtransponder.
– De deelnemer dient de transponder op zijn fiets te bevestigen(links voor)
– De deelnemer draagt het rugnummer aan de linkerkant
– De gangmaker mag altijd zijn wiel afstaan aan de deelnemer(let op de transponder)
– Bij het inrijden beslist niet met de transponder over de finishmatten rijden in verband met verkeerde registratie als koppel.
– Aan het einde van de tijdrit de transponder inleveren bij de koppeltijdrit balie, niet inleveren kost
€ 30,00 via automatische incasso.

Rugnummers en transponders afhalen: Dit kan op vrijdagmiddag/ avond van 16.00 uur tot ca. 22.00 uur op de Lange Boomgaard 17 te Abbenbroek en op zaterdagmiddag vanaf 15.00 uur aan de koppeltijdrit balie op het Bleekveld.

Uitslag: De gereden tijd verminderd met de bonificatietijd is beslissend voor de uitslag. Bij gelijk eindigen , dan is degene die de werkelijke snelste tijd heeft gereden beslissend. Is ook dat gelijk dan volgt loting. Binnen een halfuur na finish van de laatste deelnemer zal de prijsuitreiking plaatsvinden nabij de finish/ jury bus. De complete uitslag zal dezelfde avond nog worden gepubliceerd op de website. Over de uitslag valt niet te corresponderen.

Start: De start is tegenover het café Oudeland aan de Gemeenlandsedijk Noord om precies om 17.01 met startnummer 1. Vervolgens zal elke minuut een koppel vertrekken met opvolgende nummers

– Men is zelf verantwoordelijk om tijdig op de startplaats aanwezig te zijn.
– Rijders die te laat op de startplaats arriveren krijgen geen tijdcompensatie
– De startlijst met starttijden zullen op de website worden gepubliceerd en worden opgehangen bij de koppeltijdritbalie en bij de start.

Fiets: Alleen racefietsen en/of tijdritfietsen zijn toegestaan welke niet gemotoriseerd zijn aangedreven. Dus zg. e-bikes en ligfietsen zijn niet toegestaan.

Helm: Zowel de deelnemer als de gangmaker zijn verplicht een helm te dragen tijdens hun rit.
Route: De route is per ronde 8,8 km. Bij zoveel mogelijk kruisingen of waar richting veranderd moet worden staan verkeersregelaars, voor plattegrond zie kopje parcours.

Overige: In alle gevallen waarin dit regelment niet voorziet beslist de wedstrijdleiding. De jury is bevoegd de geboorte data te controleren. Een deelnemend koppel vrijwaren de organisatie van elke aansprakelijkheid , deelnemende koppels blijven te allen tijde zelf verantwoordelijk en aansprakelijk en rijden op eigen risico. Bij (dreigend) noodweer kan de wedstrijdleiding helaas moeten besluiten de wedstrijd te staken, helaas zal dan geen restitutie van het inschrijfgeld kunnen plaats vinden.

Foto/ Video: Volgens de Privacywet AVG 25-05-2018 Elk deelnemend koppel gaat bij inschrijving akkoord dat de organisatie foto`s/ film kan maken en publiceert op haar website.