Reglement Dikke Banden Race

De Dikke Banden Race is voor jongens en meisjes van 7 tot 12 jaar die geen wielrennerslicentie of basislidmaatschap bij de KNWU hebben. Want dan ben je te goed getraind. Er wordt gereden in verschillende leeftijdsgroepen, zodat je tegen kinderen van je eigen leeftijd fietst. Bij voldoende aantal deelnemers rijden de jongens tegen de jongens en de meisjes tegen de meisjes. Je kan je aanmelden via de lokale wielervereniging. De verenigingen vind je in de verenigingszoeker van de KNWU.

De Dikke Banden Race wordt georganiseerd door de plaatselijke wielervereniging. De race voldoet aan de eisen van de Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU). Alles wordt dan ook perfect geregeld. Zo wordt het parkoers afgezet en is het dragen van een wielerhelm verplicht. Mocht je die niet hebben dan zijn die gratis bij de organisatie te leen. Jeugdtrainers en begeleiders van de wielervereniging/organisatie zorgen ervoor dat alles goed verloopt.

Het is verstandig om u kinderen nooit met open schoenen of teenslippers te laten deelnemen aan de dikke banden race maar met dichte schoenen i.v.m. uitglijden van de trappers!

En mocht er toch een ongelukje gebeuren, dan staat er een EHBO-ploeg paraat. Deelnemers aan de Dikke Banden Race stemmen in met het gebruik van foto’s en videomateriaal die tijdens hun deelname zijn gemaakt door KNWU en Organisatie.